Acțiuni de protest în legătură cu măsurile preconizate la adresa administrației publice locale

Sindicatul National al salariaților Comunelor și Orașelor din România, SCOR, organizează o acțiune-semnal de protest la Iași, marți, 25 aprilie 2023, în marja prezenței Prim-ministrului Nicolae-Ionel CIUCĂ.

Scopul protestului îl reprezintă nevoia salariaților de la firul ierbii, din administrația publică locală a comunelor și orașelor, de a comunica guvernului problemele dramatice cu care aceștia se confruntă, după 4 ani consecutivi de înghețare a salariilor, la nivelul anului 2019, în conditiile unei inflații cumulate care atinge 40%.

La acțiune vor participa 50 de lideri ai organizațiilor sindicale SCOR din primării comunale provenind din toate județele Moldovei.

Protestul se va desfășura în modul cel mai pașnic și civilizat cu putință, în fata Instituției Prefectului.

Așteptăm atât primirea delegației noastre de către Prefectul județului Iași, pentru comunicarea petiției către Guvern, cât și acceptarea prezenței noastre la Forumul Administrației Publice Locale „Rolul și locul aleșilor locali în administrația publică”, la care participa aleșii locali PNL și Prim-ministrul Nicolae-Ionel CIUCĂ, pentru a dezbate cu adevărat, împreună cu noi, tematica administrației locale și a problemelor actuale ale acesteia.

Protestul nostru se va desfășura în liniște, cel puțin până la ora 14:00 (ora începerii Forumului) în speranța că vom fi acceptați la dezbateri ca parte din administrația publică locală.

În situatia în care se va opta ca profesioniștii administrației publice locale să fie ținuți în stradă, în timp ce angajatorii lor (primari și guvernanți) le discută soarta peste drum, în cadrul Forumului Administrației Publice Locale, vom încerca să facem cumva să fim și noi auziți…

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Precizare:
Sindicatul SCOR își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Sindicatul roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, sindicatul va modera comentariile, renunțând la cele pe care le consideră nepotrivite.