Informare privind hotărârea Adunării Generale ACoR nr. 5 din 6 februarie 2023 și participarea la acțiunea în justiție privind recuperarea prejudiciilor salariale

Dragi colegi, primari ai comunelor membre ale Asociației Comunelor din România,

În cadrul Adunării Generale a ACoR, desfășurată la București, în perioada 5-8 februarie 2023, a fost dezbătută situația salariilor la nivelul administrației publice locale, profund distorsionată prin cele 4 ordonanțe de urgență care au înghețat indemnizațiile demnitarilor în perioada 2020-2023.

În unanimitate, Adunarea Generală a adoptat Hotărârea nr. 5 din 6 februarie 2023 privind participarea Asociației Comunelor din România în acțiunea colectivă a Sindicatului Național SCOR, împotriva Guvernului României, pe care vă rog să o găsiți anexată.

Vă rog să o studiați cu atenție și să constatați că, potrivit art. 1 alin. b) din Hotărâre, primarilor și viceprimarilor din fiecare comună, membră ACoR, unde este înființată grupa sindicală a Sindicatului Național SCOR, le va fi asigurată asistența juridică, la Curțile de Apel și la Curtea Constituțională a României, de către Societatea Civilă de Avocaţi AUGUSTIN ZEGREAN, GAFTONE & ASOCIAŢII, în acțiunea comună inițiată și finanțată din cotizațiile membrilor Sindicatului Național SCOR.

Vă îndemn să sprijiniți pregătirea acțiunii comune de către liderul grupei sindicale SCOR din comuna dumneavoastră, să facilitați obținerea certificatului doveditor privind veniturile salariale din perioada 2020- 2023, care confirmă sumele amputate din cauza ordonanțelor neconstituționale, atât pentru primar cât și pentru viceprimar și să întreprindem acest demers comun în justiție și la Curtea Constituțională.

De asemenea, am luat la cunoștință despre o altă inițiativă punctuală a unor colegi primari din țară, care doresc inițierea în viitor a unei acțiuni similare, numai cu primari, cu perceperea unei cheltuieli individuale pentru avocați, de câte 1.000 de lei pentru fiecare reclamant.

Doresc să menționez că între acțiunea colectivă girată de către ACoR, fără perceperea absolut niciunei taxe sau contribuții, și orice alt demers similar, nu există nici o legătură, acestea fiind acțiuni independente de ACoR, care exprimă liberul drept de acces la justiție al oricărei persoane.

 

Cu aleasă prețuire,

PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA,

Emil DRĂGHICI,

PRIMARUL COMUNEI VULCANA-BĂI,

JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Precizare:
Sindicatul SCOR își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Sindicatul roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, sindicatul va modera comentariile, renunțând la cele pe care le consideră nepotrivite.