Imagini de la acțiunea de protest inițiată de sindicatul Național SCOR

Domnule Prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ,

în luna decembrie 2022, Sindicatul Național SCOR al Salariaților Comunelor și Orașelor din România
v-a adresat o scrisoare (procedură prealabilă) prin care arăta faptul că cele 3 „ordonanțe de urgență trenuleț”
adoptate în perioada 2020-2021 pentru înghețarea indemnizației viceprimarilor și, automat, a salariilor
zecilor de mii de salariați din administrația publică locală SUNT NECONSTITUȚIONALE.
Am făcut atunci guvernului dumneavoastră oferta de a renunța la această practică și de a repune Legea-cadru a salarizării în aplicare, în caz contrar urmând să mergem pe calea justiției, cu sesizarea Curții Constituționale și cu solicitarea despăgubirii prejudiciilor salariale de către stat.”

Iată câteva dintre imaginile protestului mai jos:

Interviu Dan Cârlan:

Vezi și petiția adresată Prim-Ministrului, alături de mesajele SCOR:

Un răspuns

  1. Cred că ar mai trebui o acțiune de protest, de data aceasta cu cel puțin 1.000 de participanți! Guvernul dă semne de austeritate și tare mi-este teamă că austeritatea va însemna iarăși sărăcie pentru bugetarii de jos, că pentru cei de sus mereu se găsesc portițe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Precizare:
Sindicatul SCOR își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Sindicatul roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, sindicatul va modera comentariile, renunțând la cele pe care le consideră nepotrivite.