Adeziune la SCOR

Situația actualizată, în timp real, a adeziunilor completate.

3.078

COMUNE și ORAȘE

Înregistrat legal la

21.11.2022

un an, 7 luni, 24 zile

de activitate

18.963

ADEZIUNI

1.231

GRUPE SINDICALE

Adunarea generală a Asociației Comunelor din România,

UN EVENIMENT DE COLECȚIE: EXPUNERI MEMORABILE ȘI INTERVENȚII DE EXCEPȚIE! VEDEȚI/DESCĂRCAȚI FILMELE ȘI FOTOGRAFIILE – MERITĂ PĂSTRATE PENTRU POSTERITATE!

Excepționala intervenție a maestrului Dorel VIȘAN ● Iulian STĂNESCU, doctor în sociologie ● Marcel CIOLACU, prim-ministrul României ● Krzysztof IWANIUK, primarul localității Terespol din Republica Polonă ● Maestrul Dan PURIC, o conferință memorabilă ● Conf. Univ. dr. Dragoș-Valentin DINCĂ ● Dariusz-Antoni STRUGALA, primarul localității Jaraczewo din Republica Polonă, vicepreședinte al Grupului Alianța Europeană din cadrul Comitetului European al Regiunilor ● prof. univ. dr. Vlad LEU ● Mesaj călduros din Franța: Christophe CHAILLOU, senator de Loiret (Centre-Val de Loire) ● Jurnalistul Sergiu-Daniel MIHALCEA: RO.MÂNIA sau RO.MÂNDRIA? ● CSEKE Attila-Zoltán (UDMR), senator al României: dacă vrei un bună-ziua sănătos, du-te la sat! ● Alin-Adrian NICA, președintele Consiliului Județean Timiș ● O prelegere mușcătoare a dlui conf. univ. dr. Petrică-Mihail MARCOCI ● Un român primar în Germania: Octavian URSU, primarul orașului Görlitz, Republica Federală Germania ● Dan CÂRLAN, președintele Sindicatului SCOR: de ce administrația publică locală este singurul câine rămas legat de gard? ● Miniștri și secretari de stat răspund primarilor: Marcel-Ioan BOLOȘ, Natalia INTOTERO, Alexandru RAFILA, Adrian-Ioan VEȘTEA, Florin-Ionuț BARBU, Sorin ION, Diana-Alina CRISTEA și alții ● Acordarea Trofeelor Asociației Comunelor din România ● (filmele și fotografiile sunt disponibile pentru vizionare/descărcare până la data de 31 martie 2024)

Precizări cu privire la aplicarea OUG nr. 53/2024

În urma demersurilor insistente și consecvente ale Sindicatului Național SCOR, sub cupola Federației Columna-SCOR, Guvernul a adus o reparație salarială pentru personalul primăriilor din comunele și orașele cu populația sub 20.000 de locuitori, adoptând OUG nr. 53/2024.

Pichetăm prefecturile și Guvernul!

În drum spre greva generală din 3 iunie, săptămâna asta pichetăm regional prefecturile din Oradea, Timișoara, Cluj și Piatra Neamț. Câte 50 de lideri SCOR din fiecare regiune depun la prefecți petiții cu revendicările noastre. Joi, fix 300 dintre noi ne întâlnim în Piața Victoriei cu Guvernul. Noi ne ținem de cuvânt!

IMG-20240510-WA0006

Prima zi de campanie electorală. Suntem prezenți lângă ei!

Protestăm împotriva guvernului care ne ignoră. Afișele noastre și afișele candidaților. Împreună, pentru satul nostru!

Grevă generală în primării, în săptămâna alegerilor! Armistițiul de 3 luni a fost o amăgire pentru cei 60.000 de salariați din primăriile comunelor.

După trei luni de păcăleală, armistițiul acordat la cererea Guvernului a încetat! Promisiunile făcute personal de către primul ministru, în fața a 350 de primari ai comunelor, la începutul lunii februarie, au fost simple amăgiri.

Grevă generală pe ulița noastră!

Începând de luni 18 martie 2024, zilnic, vom fi în grevă de avertisment de două ore și, în rest, în grevă japoneză cu exces de zel.

Vom aștepta împreună cu tot satul mijlocul lunii aprilie, “ca să evaluăm execuția bugetară la primul trimestru”, cum ne amăgește Guvernul.

Premierul Marcel CIOLACU ne-a chemat azi de urgență la guvern, pentru negocieri!

Cu batistele de bocit ude leoarcă, azi ne spovedim la Ministerul Finanțelor

10.000 de români, din peste 600 de primării ale comunelor, i-au trimis scrisori premierului Marcel CIOLACU și Ministrului Dezvoltării, Adrian-Ioan VEȘTEA

Adunarea Generală ACOR – momentul decisiv în detensionarea conflictului de muncă!

Vezi video atașat, cu intervenția primului ministru și a președintelui Sindicatului Național SCOR

Armistițiu de două săptămâni

În urma votului exprimat online de către 63% dintre grupele sindicale care au asumat în scris participarea le greva generală din primăriile comunelor și orașelor, 85% dintre voturi au fost pentru acceptarea unei înțelegeri cu guvernul, prin care se înlătură discriminarea actuală, astfel încât salarizarea din primăriile noastre să fie aliniată cu cea din tot sectorul „Administrație publică”, potrivit prevederilor OUG 45/2023, adică la nivelul prevăzut în legea salarizării pentru anul 2022, și nu cel pentru anul 2021 ca în prezent.
Pentru implementarea acestei înțelegeri, se suspendă declanșarea grevei generale pentru două săptămâni, răgaz necesar guvernului pentru evaluarea completă a impactului bugetar, identificarea sursei de finanțare și inițierea actelor normative necesare.
Totodată, va fi inițiată și modificarea HG nr. 302/2022, astfel încât funcționarii publici să aibă dreptul de a negocia acorduri colective la nivelul grupului de unități și nu doar la nivelul limitat la fiecare primărie în parte.
Urmare votului din teritoriu, Consiliul Național al Federației Columna-SCOR a aprobat în această după amiază, în unanimitate, suspendarea grevei generale pentru două săptămâni.

Prima rundă de discuții la Guvern

Miercuri, 31 ianuarie 2024, la Palatul Victoria, a avut loc prima discuție cu reprezentanții guvernului, la nivel tehnic, pentru detalierea principalelor probleme.
Dan CÂRLAN: “Am avut sentimentul pozitiv că guvernul a înțeles, în sfârșit, că anul trecut, când OUG nr. 45 a aliniat la nivelul anului 2022 tot personalul din administrația publică, un singur câine a rămas legat de gard: personalul din primării, plafonat la indemnizația viceprimarului din 2021”.
Așteptăm discuțiile cu nivelul de decizie politică din ministerele finanțelor, muncii și dezvoltării, pentru soluții.
Sau greva generală.

ACoR, Asociația SAT și Sindicatul SCOR dau replica Guvernului în chestiunea comasării comunelor și vin cu soluția:

REDUCEREA NUMĂRULUI DE CONSILIERI LOCALI CU 13.000 – ACELAȘI IMPACT BUGETAR CU DESFIINȚAREA CELOR MAI MICI 500 DE COMUNE!

Asociația Comunelor din România, Asociația Stabilitate, Armonie și Tradiții – SAT și Sindicatul Național al Salariaților Comunelor și Orașelor din România - SCOR propun o soluție rapidă și perfect aplicabilă încă de la următoarele alegeri locale: reducerea numărului de consilieri locali. Potrivit calculului efectuat de cele trei organizații, o reducere cu numai 13.000 a numărului consilierilor ar avea același impact bugetar ca și desființarea celor mai mici 500 de comune! ! În România sunt 41.360 de consilieri locali și județeni, care încasează o indemnizație lunară egală cu 10% din indemnizația primarului. Calculele sunt clare și soluția nu ar afecta cu nimic funcționarea democrației, dimpotrivă, un număr mai mic de consilieri ar spori concurența pentru ocuparea locurilor și ar obliga partidele politice să vină cu candidați mai bine pregătiți pentru a obține votul cetățenilor. Rămâne de văzut dacă politicul chiar dorește soluții pentru păstrarea comunelor mici, cele mai multe fiind adevărate păstrătoare ale tezaurului de cultură, tradiții și spiritualitate ale poporului român sau discuția are alte motivații, ascunse sub grija cheltuielilor bugetare! Ar mai fi și reducerea numărului de parlamentari (am avut și un referendum pe tema asta!), suprimarea finanțării de la buget a partidelor politice și multe alte soluții, dar despre acestea vorbim altădată.

Salarizare 2024

De la negocieri la greva generală nu mai e decât un pas!

Greva generală în administrația publică locală este inevitabilă, a devenit o necesitate!

Începând de astăzi, intrăm în logica organizării acțiunilor de protest generalizat la nivelul administrației publice locale, punctul culminant fiind greva generală.

Voi cere convocarea Biroului Executiv al Federației Columna-SCOR, pentru săptămâna viitoare, în vederea declanșării procedurilor de organizare a grevei împotriva politicii sociale și economice a Guvernului… VEZI DETALII

O companie din Ploiești digitalizează un proces administrativ important:

România pierde zeci de milioane de lei, în fiecare an, pentru că lucrează tot ca acum 100 de ani!

(articol preluat din Observatorul Prahovean cu acordul redacției)

În administrația publică locală (primăriile), nimic nu mișcă fără o hotărâre a consiliului local (HCL) sau fără o dispoziție a primarului. De la nivelul taxelor și impozitelor locale, acordarea de ajutoare sociale, susținerea evenimentelor sportive ori culturale, reparații, asfaltări și până la mari proiecte de infrastructură, totul trebuie să aibă la bază o HCL. La rândul lor, HCL-urile și dispozițiile primarului se întemeiază obligatoriu pe legislația națională în domeniu (de exemplu, pentru emiterea unei autorizații de construire, pe Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul). VEZI CONTINUAREA

Dezbatere cu tema „Administrația Publică din România la răscruce: între reformă și faliment”

Dezbaterea a fost un moment important pentru discuții despre viitorul administrației publice în România, abordând teme cruciale precum reforma administrativă, guvernanța și evoluția sistemului public. Domnul președinte Dan CÂRLAN, împreună cu președintele executiv, Ștefan SBIERA, au adus în discuție perspectivele și soluțiile SCOR, oferind idei concrete pentru îmbunătățirea administrației publice.

Mai multe știri

Comunicatul Președintelui Sindicatului SCOR:

S-a finalizat centralizarea dosarelor pentru recuperarea prejudiciilor salariale!


Probabil că este una dintre cele mai mari astfel de acțiuni pe care le-a avut statul român de înfruntat după revoluție: 14.597 de reclamanți, din 900 de primării din toate județele țării, cu un prejudiciu care se cifrează la ora asta, inclusiv martie 2023, la 422.641.193 RON, adică 85.728.436 euro. În fiecare lună se vor adăuga 43,7 milioane de RON, adică 8,86 milioane de euro. Aveți atașat Centralizatorul cu situația națională, detaliat pe Curți de Apel și pe județe.

Intervenția profesională, poate chiar prea blândă față de batjocura la care este supus personalul de la comune a dlui Dan CÂRLAN, președintele Sindicatului SCOR

„Astă vară, la întâlnirea din 29 august, i-am spus domnului prim-ministru că Dorel ajunsese la 88% din indemnizația viceprimarului. Atunci premierul s-a mirat și am crezut că n-o să doarmă până nu rezolvă situația! Poate să doarmă liniștit, între timp situația s-a schimbat: viceprimarul are acum 87% din salariul lui Dorel! Dar să știți că ne-am organizat, suntem peste 7000 acum, până-n Paște vom fi mai bine de 10.000 și poate că într-o dimineață vom veni să-l trezim, să bem o cafea în Piața Victoriei!”

CCR respinge sesizarea USR

Cresc salariile în administrația publică locală!

Ce va face președintele Iohannis?

Curtea Constituțională a respins ieri sesizarea de neconstituționalitate formulată de către USR la adresa Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență 115/2022 pentru completarea OUG 130/2021

Acordul în privința drepturilor salariale, între ACoR – Asociația Comunelor din România (structura asociativă a angajatorilor) și Sindicatul Național SCOR (structura sindicală a salariaților de la firul ierbii):

– majorarea salariilor, pentru 2023, cu minim 30% față de 2019
– acțiune în instanțe la nivel național pentru recuperarea prejudiciilor generate de înghețările salariale din ultimii 3 ani, prin “ordonanțe trenuleț”
– demersuri pentru o nouă lege a salarizării fără discriminări pentru salariații de la firul ierbii

Important:

Apelul SCOR către colegii de la firul ierbii

Dragi colegi de la firul ierbii,
funcționari publici și contractuali din primăriile comunelor și orașelor României,

nenumăratele persecuții, discriminări și inechități, cu care ne confruntăm în ultimii 2-3 ani, ne obligă să căutăm o cale legală și eficientă prin care să ne apărăm drepturile individuale sau colective

Salutul Federației Columna la înființarea SCOR

Sindicatul SCOR – nou-născut periculos, are deja dușmani de clasă